Vend makrellen i mel og steg den i solsikkeolie fra skindsiden til skindet bliver sprødt. Halver tomaterne og fjern kernerne. Hak tomatkødet i tern og steg det i olivenolie ved svag varme. Kom sukker og eddike i og krydr med salt og peber. Rist tynde skiver af rugbrød i ovnen til de bliver sprøde. Blend olivenolie, kørvel, salt og lidt citron i en food processor.
søndag den 30. oktober 2011
fredag den 21. oktober 2011
Den gode kaffe
Jeg er lykkelig. Jeg har lige fået min nye espressomaskine Bezzera bz 10. Min lille gamle Lavazza kunne ikke mere og efter 15 års trofast tjeneste er den nu pensioneret. Til gengæld er jeg nu den lykkelige ejer af et fantastisk italiensk stykke espresso rustfrit kunst!!!!!!!!!!!! bezzera.it
torsdag den 20. oktober 2011
panacotta
Ingredienser: |
600 g piskefløde 100 g mælk 60 g sukker 2 stk husblas ( udblødt i koldt vand) 120 g hakket mørk chokolade Hvid chokolade sauce: 60 g hakket hvid chokolade 30 g sødmælk 70 g piskefløde 1 vanille stang | |
Bland mælk , piskefløde , sukker og chokolade Kog i svag varme og tage af blusset lige inden kogepunktet. Rør de 2 stk. husblas i gryden under konstant piskning .Stil til siden og rør engang imellem til din panacotta blanding er afkølet . Hæld i små former og stil i køleskabet i mindst 2 timer. Til hvid chokolade sauce ,kog i en gryden , mælk , piskefløde og vanille . Når mælkeblandingen starter at koge , kom den hvide chokolade i og pisk til chokoladen er smeltet . |
lørdag den 15. oktober 2011
Kastanjesuppe
Du skal bruge
400 g afskallede kastanjer(snit et kryds i kastanjerne og rist i ovn i 10 min. Derefter kan de let afskalles)
1 l hønsebouillon
1 løg
300 g porre
1 lille selleriknold
2 dl piskefløde
Smør, salt, peber, skal af en citron ,hakket persille og croutoner.
Kog kastanjerne i hønsebouillonen.Sautere løg , selleri og porrer i smør og kom de i gryden .Tilsæt salt og peber og kog videre for 20 min .Kom citronskal i og spæd suppen med de 2 dl piskefløde . Blænd og pynt med croutoner og hakket persille .
400 g afskallede kastanjer(snit et kryds i kastanjerne og rist i ovn i 10 min. Derefter kan de let afskalles)
1 l hønsebouillon
1 løg
300 g porre
1 lille selleriknold
2 dl piskefløde
Smør, salt, peber, skal af en citron ,hakket persille og croutoner.
Kog kastanjerne i hønsebouillonen.Sautere løg , selleri og porrer i smør og kom de i gryden .Tilsæt salt og peber og kog videre for 20 min .Kom citronskal i og spæd suppen med de 2 dl piskefløde . Blænd og pynt med croutoner og hakket persille .
onsdag den 12. oktober 2011
mandag den 10. oktober 2011
Chokolade trøffel-syltet hokkaido- brombær
lørdag den 8. oktober 2011
Salat med rød julesalat, kakifrugt, gedeost og ristede hasselnødder.
Start med at lave en dressing med olivenolie, dijonsennep og hvidvinseddike.
Skær kakifrugterne i tynde skiver, rist hasselnødderne på panden og vask julesalaten. Bag gedeosten i 5 min. ved 220 grader. Findel osten med fingrene i mindre stykker og bland det hele. Smag salaten til med dressingen, salt og peber og pynt med lidt granatæblekerner og frisk rucola.
fredag den 7. oktober 2011
Naanbrød - Ψωμι Νααν
Du skal bruge: 20 gr. gær 2 1/2 dl. lunken vand 4 spsk. youghurt naturel 2 tsk. salt ca. 400 g. mel |
| |
torsdag den 6. oktober 2011
Curry- kylling - lime - chili - Κοτοπουλο με λαιμ ,τσιλι και καρι
Du skal bruge:
500- 800 gram kyllingefileter i skiver
1 stort hakket løg
1 rød peberfrugt i strimler
3 dl vand
1 dåse kokosmælk
olie til stegning
2 tsk stødt karry
1 tsk stødt gurkemeje
1 håndfuld cashewnødder
1 finthakket chili
2-3 stjerne anis
2 æble i store tern
1 porre i skiver
2 dl fløde
2 bananer i skiver overhældt med 2 spsk citronsaft
limesaft
1 lille skål kokosmel
Brune basmatiris
Salt , peber og fisk koriander
Kog risene. Hvis de har været lagt i blød natten over, halverer det kogetiden. Ellers tager det 40 minutter.
Svits karry og gurkemeje i kokosolie, alternativt smør. Tilsæt kyllingefileter. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter og lad det simre i vandet i 20 min. Tilsæt porre , chili ,æbler , stjerne anis ,fløde og kokosmælk og lad det simre videre 5 minutter. Smag til med lime , salt , peber og drys med frisk koriander.
Anret nødder, kokosmel og banan i små, fine skåle. Server med risene.
tirsdag den 4. oktober 2011
Hestebønner med pesto og langtidsbagte cherry tomater
Pesto
Ingredienser
40 g pinjekerner
2 ansjoser
1 fed hvidløg
1 bundt basilicum eller persille
40 g parmesan ost fint revet .
ca 80 ml oliven olie
citronsaft
salt
Sådan gør du
Rist pinjekerne i en tør pande ved mellem varme og afkøl dem.
Vask basilikum bladene og ryst den tør for vand .
Knus hvidløg , lidt salt og pinjekerner i en morter .
Tilsæt basilikum ok mal til en pasta .
Tilsæt det revne parmesan ost og ansjoser til morteren .
Tilsæt olivenolie .
Smag til med salt og citron.
Heste bønner
Skræl og blanchere bønnerne i kogende vand med salt . Bland med pesto og servere straks .
Abonner på:
Opslag (Atom)