mandag den 22. april 2013

Lammepate

 
 
 
 
Du skal bruge:125g lammelever eller kyllingelever,1spsk cherry eller brandy,1fed hvidløg, timian,.200g hakket lammekød, 1 æg, 1dl piskefløde, salt-peber, oliven og valnødder.
 
 
Skær  lever i mindre stykker og marinere dem i cherry, hvidløg og timian .Lad stå 1 time. Bland  resten i en skål og kom kyllingelever i. Hæld farsen i en form og bag ved 160 grader i 1 time.

fredag den 12. april 2013

Tamarilo sirup med grape

500 g halveret tamarilo (træ tomat) eller alm.tomater
2 vanille stænger (halveret)
1 spsk citronsaft
3 dl grapefrugtsaft
150 g sukker

Alt koges sammen i svag varme.Presses gennem en si og afkøles.Perfekt sirup til is desserter.

Ravioli,gratineret jomfruhummer,bisque

lørdag den 6. april 2013

Chokolage fragilite med stracciatella creme og syltet kakao bønner



Ingredienser

Marengs

150g æggehvider(5 stk)
300g sukker
30g kakao
30g mandelmel

Pisk aggehvider og sukker i  vandbad til  massen bliver opvarmet til 60 grader.Tag ud af varmen og pisk videre til en glat marengs.Sigt kakao og mandelmel i .Bland og smør massen på bagepapir og bag i ovn ved 160 grader i ca. 15 min.Tag ud af ovn,afkøl på bagepapir

Stacciatella

2 æggeblommer
40 g sukker
400g piskefløde(Let pisket)
30 g hakket chokolade

Pisk blommer og sukker luftigt.Tilsæt chokolade og det let pisket fløde.Smør massen på marengsen og rul sammen.Drys med mere hakket chokolade og flormelis.

tirsdag den 2. april 2013

Appelsinparfait med mandelkrokant


Ingredienser:
4 æggeblommer
4 æggehvider
½l piskefløde
2 appelsiner kogt i 6dl vand og 100g sukker

Mandelkrokant:
100 g sukker
100g mandler
lav en karamel med de100g sukker.Tilsæt mandlerne,afkøl og blend.

Pisk blommene med sukker.Pisk aggehviderne luftig.Pisk fløden let.Bland  alle ingredienser.Hak appelsinerne fint.Kom appelsin og mandelkrokant i.Kom isen i former og frys med det samme.