Gianduja Crème
Til 6 (opskrift kan fordobles)Ingredienser
200 g Gianduja (eller Nutela eller andet nougat creme)50 g ristet hasselnødder (finthakkede)
125 ml mælk
125 ml fløde på 38% eller dobbelt cream på 45%
1 stort æg (økologisk)
15 ml (1 spsk) Frangelico likør (valgfrit) eller maraschino.
* andelen af fedt i cremen, du bruger vil påvirke, hvordan luftig vil være. Jeg generelt bruger en 38% fløde. Den giver en lighter tekstur.
Fremgangsmåde:
Du kan enten bruge en foodprocessor eller en stavblender til at gøre disse, hvilket gør dem endnu lettere at gøre. Jeg foretrækker en foodprocessor, men en blender ville være fint.kom gianduja i foodprocessorens skål eller blender og blend indtil alt er hakket .
Varm mælk og fløde og bring til kogepunktet. Hæld gianduja i fløde-mælke blanding og lad det sidde i tyve til tredive sekunder eller deromkring. Tilsæt æg og Frangelico og bland kortvarigt indtil glat.
Hæld i små kopper eller glas. Dæk og stil på køl i cirka 6 timer eller natten over.
Fjern fra køleskabet ca. 15 til 20 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar