Små champignoner kan bruges til denne ret, men portobellosvampe, kejserhat eller porcini er også gode.
Man starter med at lave en enkel bechamelsauce tilsmagt med flødeost og lidt parmigiano, 1 æg, frisk timian, basilikum og lidt peber.
Sådan gør du:
Kom 500 ml mælk, 2 stk lauberblade og et par nelliker i en gryde og varm det op ved svag varme til næsten kogepunktet. Tag gryden af varmen, lad det trække og fjern krydderierne.
Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt 50 g mel. Skru lidt ned for varmen, tilsæt den varme mælk lidt efter lidt imens du pisker det hele sammen i nogle minutter, og kog saucen op hver gang du kommer mælk i. Fortsæt til saucen bliver tyk. Kom lidt revet ost i og 1 æg under kraftig piskning. Tilsæt timian, basilikum, muskatnød,1 spsk.flødeost og smag til med peber.
Fyld champignionerne med bechamelsaucen og gratinér i ovnen til de bliver gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar