onsdag den 7. september 2011

Tærte med ribs, blåbær og vanillecreme

Tilføj billedtekst

Mørdej
150 g smør
225 g mel
1knsp salt
75 g flormelis
1 æggeblomme
Blend mel, sukker, salt og smør i blenderen til en grynet masse . Tilsæt æggeblomme og sml dejen . Stil i køleskabet 1 ½ time. Beklæd en tærteform med dej , prik og forbage i 10 min. ved 200 grader.


Vanillecreme
2 æggeblommer
2dl mælk
40g sukker
½tsk maizena
skal fra ½ økologisk citron
korn fra ½ vanilestang

Pisk blommer og sukker.Bland resten i og legere i svag varme til cremen bliver tyk. Dæk med film og afkøl.

Frugtgele
Varm 100 g ribs og blåbær i svag varme.Tilsæt 2 dl vand og 2dl udblødt gelatine plader.Afkøl og hæld på tærten.


1 kommentar: