mandag den 7. maj 2012

Citron tærte

Tærtedej til 2 tærteforme på 28 cm i diameter

225g smør
150g sukker
2 æg
450g mel (sigtet)

Kom smør og sukker i en food-mixer og blend langsomt. Tilsæt æggene et ad gangen og kom det sigtede hvedemel  i. Del i 2 dele, pak dejen i film og stil den i køleskabet.
Rul dejen ud (tilsæt lidt ekstra mel, hvis det er nødvendigt) og læg den i en tærteform.
Kom bagepapir ovenpå dejen, efter den er lagt i tærteformene, og kom derefter ris eller bælgfrugter på bagepapiret således, at dejen får en fin jævn overfladestruktur og ikke hæver. Forbag tærtebunden i ovnen i 12 - 15 minutter ved 170 grader indtil kanten bliver gylden.


Confiteret citron

Lav en sirup i forhold 7 - 10.(700g sukker og 1l vand)
Prik små huler i en citron og kog  citronen i svag varme til citronen er næsten kandiseret Fjern kernerne og hak citronen fint.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar