mandag den 2. januar 2012

Loukoumades -- Græsk donuts med safran og honning


Min barndoms favorit dessert.Først en lørdagstur i biografen og bagefter en god portion loukoumades,serveret med en masse honning og valnødder og en iskold glas vand.

Til denne luksus opskrift har jeg tilsat lidt safran men man kan også bruge pernord,amaretto eller en appelsin likør.
Du skal bruge:
650 g hvedemel
650 g lunkent vand
2 æg
½tsk salt
½tsk sukker
lidt safran
16-18 gr gær
solsikkeolie til stegning

Til siruppen skal du bruge:
(kog det hele sammen)
650 g sukker
325 g vand
citron skal
1 tsk citronsaft
2 spsk. honning

Sådan gør du:
Start med at lave din sirup og hold den varm.

Kom vand, gær, hvedemel, æg, salt, sukker og safran i en skål og pisk ingredienserne til en våd dej (skal ligne en tyk pandekagedej).Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Varm olien i en wok eller en dyb stegepande.Tag lidt dej med en spiseske og kom den i den hede olie.Dyp af og til skeen i kold vand.Når de små kugler er gyldne på alle sider tages de op og afdryppes på køkkenrulle.
Mens de stadig er varme lægges på et fad og overhældes med siruppen og evt. hakkede valnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar