torsdag den 4. august 2011

Græskar-pærekompot

Du skal bruge:

250 g skrællet græskarkød i tern
2 pærer  i tern med skræl
200 g sukker
1 vanillestang
1 spsk citronsaft
Skal af en citron

Sådan gør du:

Kom det hele i en gryde minus pærerne og kog ved svag varme i ca. 20 min. Græskarkødet skal ikke koge helt ud, da det ikke må blive grødet i konsistensen. Kom pærerne i og kog videre i 5 min. Afkøl. Kompotten kan spises til morgenmad på brødet, som dessert med græsk yoghurt, i triflier, som fyld til kager og strudel. Hvis man tilsætter lidt chili og allehånde kan det ligeledes anvendes som chutney til indiske retter.


2 kommentarer:

  1. Jeg har prøvet den med græsk yoghurt og det kan anbefales :-)

    SvarSlet
  2. Hej Mirischef - sikke nogle lækre opskrifter. De må prøves! Mange hilsner Lavendel

    SvarSlet