søndag den 29. maj 2011

Fiskesuppe- Kakavia

         
Glem alt om den franske bouillabaisse.Denne græsk fiskesuppe kan laves med alle slags små  fisk og skaldyr efter årstid.Navnet stammer fra kakavi (gryde) ligesom bouillet for franskmænd.Der er også mange der siger at kakavia er markøren til den mere moderne bouillabaisse.De mener at suppen stammer fra Grækenland   og kom først til Frankrig i 600 f.kr. i Marseille som på det tidspunkt hed Massalia. Suppen kan laves i under en time og smager  meget bedre end den franske.Til 4 pers.skal du bruge:
1 dl oliven olie
2 laurbær
1 lille moden tomat
1 mellem stor løg
2-3 fed hvidløg
2 guleroder
2-3 stilke selleri i skiver
5-6 kartofler(også kogte fra dagen før)
2 små squasher halveret og i skiver
saft af 2 citroner
allehånde, bouquet garni,safran
1 til 1½ kg blandet fisk og skaldyr som krabber,kulmulle,rejer torsk,mule,havaborre,stenbidder,jomfruhummer,søpindsvin,blåmuslinger mm.

Skræl,vask,skrub,skær grønsagerne,skaldyrene og fisken.Sæt en stor gryde over medium varme og sautere dine løg,hvidløg,guleroder og selleri.Tilsæt krydderierne,tomat og kartofler og kog i 10-15 min.Kom fisken i pakket i stof eller i ostelærred og kog for 10 min.mere.Tag fisken op , fjern fiskeben og gem kødet.Kog lidt mere og kom skaldyrene,squash og smag til med salt og peber.Kom fiskekødet i og citron saft og drys evt.med hakket persille.
1 kommentar:

  1. Nå , nå- så fjerner du lige det billede, hvor min kommentar stod !
    Men herligt billede , af frygtelig stor fisk:-)

    SvarSlet