søndag den 15. maj 2011

Citron mandelkage "Capri torta" - Κεικ λεμονιου με αμυγδαλα

                                                                                                                                        



Dejlig citron-mandel kage og  glutenfri.Kagen kommer fra Capri  i Italien ,et sted med mange citron træer.
Til 6 portioner skal du bruge 3 citroner (kogte i vand til de er bløde),350 g mandelmel,300 g sukker,3 æg og en tsk,bagepulver.Til sirup skal du have saft og skal af 3 økologiske citroner og 250 g sukker,Kog det hele i svag varme til en let  sirup.Til kagen. Start med at blende citronerne med halvdelen af sukker .Pisk imens æg og resten af sukker og bland det hele sammen ,Fordel kagen i 6-7 små former og bage kagen i 15 til 20 min. ved 175 grader.Afkøl og hæld det varme sirup på kagerne.
        Til denne opskrift har jeg brugt ½ dl citrus likør fra Naxos ø for at give en finere smag og duft i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar