Chutney, eller - chatni - som indere selv udtaler det, er ikke andet end en slags syltet garniture til kød og grøntsager. På indisk betyder ordet chutney at "purere" og chutney har i sin oprindelige form altid været purerede frugter og grøntsager med krydderier, uden den karakteristiske sur/søde smag, som vi kender den i dag. Denne sur/søde smag afstammer fra englænderne, som ville have chutneyen til at ligne og smage som en sur/sød marmelade.
Til denne opskrift bruger man:
½ dl Creme de cassis
200 g tranebær
2 revet gulerødder
5 skalotteløg i store tern
½ dl hvid balsamiko eddike
Lidt kardemomme
1 stk chilifrugt fine tern
Lidt allehånde
salt og peber
evt lidt sukker
Kom løg og creme de cassis i en gryde og kog langsom op.Tilsæt resten af ingredienserne og fortsæt med at koge for 10 min.Afkøl.Gem i køleskabet (2 til 3 uger)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar